Американските власти разследват най-голямата банка в Дания - Danske Bank, по

...
Американските власти разследват най-голямата банка в Дания - Danske Bank, по
Коментари Харесай

САЩ разследват най-голямата банка в Дания по обвинения за пране на пари

Американските власти разследват най-голямата банка в Дания - Danske Bank, по обвинявания в пране на големи парични потоци, идващи от Русия и от някогашни руски страни, съобщи  " Уолстрий джърнъл ". Изданието се позовава на документи и източник, осведомен със случая.

Министерството на правораздаването, Министерството на финансите и Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) ревизират финансови транзакции за интервала сред 2007-а и 2105-а на дребния клон на датската банка в Естония.

Самата Danske Bank също организира лично следствие, изследвайки преводи за към 150 милиарда $, минали през сметки на естонския клон на датската кредитна институция. Установено е, че въпросните сметки са предимно на руснаци.

Разследването на американските институции стартира по сигнал, подаден до SEC. Лицата, подали сигналите за нередности, са открили, че Deutsche Bank и Citigroup Inc. - и двете банки, намиращи се под контрола на регулаторните органи на Съединени американски щати, са взели участие в тези транзакции към и от естонския клон на огромната датска банка. Deutsche Bank е работила като кореспондентска банка на Danske Bank, обслужвайки доларовите банкови преводи на естонския ѝ клон. Офисът на Citigroup в Москва пък се присъединил в някои от прехвърлянията посредством естонския клон на Dansk Bank, оповестява пред изданието източникът, осведомен с течащото следствие.

Говорител на Danske Bank уточни, че банката постоянно беседва с регулаторните органи. " Ние обаче, като общо предписание, отхвърляме да разясняваме ", уточни представителят пред " Уолстрий джърнъл ".

Два месеца по-рано шефът на вътрешен надзор на Danske Bank подаде оставка на фона на големия скандал за пране на пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР